אז למה לי פוליטיקה עכשיו ? גרסת הכדורגל

כל אוהד כדורגל אוכל בכפית שלל הנחות יסוד בנוגע לספורט המרגש הזה שכולנו אוהבים כל כך. לדוגמא הנחת היסוד שקבוצות הכדורגל הינן פרטיות ושייכות ל"בעליהן", הנחה שאיננה נכונה וראויה לפוסט נפרד. ישנה הנחת יסוד נוספת אשר הינה הרסנית כלפי האוהדים,  ובסופו של יום גם כלפי ענף הכדורגל הינה זו הגורסת שיש להפריד בין הספורט לפוליטיקה. קשקוש אשר שורשיו נטועים בהנחיות הועד האולימפי הבין לאומי, שאוסר על התערבות של ממשלות במינויים בהתאחדויות השונות הכפופות לו. הנחיה שבאה ממקום נכון של שמירה על עקרונות מקצועיים ורוח הספורט בניהולו, אך מישהו כיום מוכן לחשוב שבועד האולימפי אין שיקולים פוליטים ועסקניים? מה לגבי התאחדויות ענפי ספורט שונות , הן ברמה האירופאית ויבשות נוספות והן בהתאחדויות שלנו בישראל? אין בניהולן שיקולים פוליטיים?

הפגנת אוהדים גרמניה

 

 

 

 

 

בפועל בעולם אוהדי הכדורגל מתחלקים לשתי קבוצות מרכזיות – קבוצה שעוסקת אך ורק בעידוד, וקבוצה הולכת וגדלה שהפנימה שבכדי להשפיע ולשנות, חובה עליה להיות מעורבת פוליטית. בגרמניה ארגון האוהדים האקטיבי BAFF נוקט עמדה פוליטית ברורה בנושאי הפוסט, בבלגיה, יו"ר ארגון האוהדים הארצי הינו חבר בפרלמנט המקומי מטעם המפלגה הסביבתית-חברתית הבלגית. ואצלנו? ממשיכים להטיף שעל האוהדים להתעסק בעידוד ומוטב כי ישאירו את הניהול לגופי הכדורגל…

בואו נבחן כמה מסוגיות הליבה בהן עוסקים האוהדים היום –

משטרה – הסמכויות הנרחבות אשר ניתנו לשוטרים ביציעים הגיעו מפעולה פרלמנטרית. פעולה אשר אותה קידם ח"כ של מרצ, אבו וילן. אותו חוק שקודם בעקבות ועדת החקירה  הפרלמנטרית שעמד בראשה, ובסופה אנחנו האוהדים נותרנו לבדנו עם בעיות קשות בהתנהלות ביציעים מול המשטרה.

סוגיה פוליטית או לא?

 לפני כמה חודשים עבר חוק המאבק באלימות בספורט בועדת החינוך והספורט בכנסת. חוק אשר הסדיר וקיבץ את שלל החוקים הנוגעים לאבטחה במגרשים. חוק אשר קודם לראשונה על ידי ההתאחדות לכדורגל, ובמהלך הדיונים המקדימים עליו עלתה ההצעה לעונשי מינימום לאוהדי כדורגל על שלל נושאים. למודי ניסיון מהחוק של אבו וילן, פעלו אנשי "היציע" מאחורי הקלעים עם יו"ר הועדה, ח"כ מלכיאור וחכי"ם נוספים (כדוג' רונית תירוש), והסירו את ההצעה האווילית של עונשי מינימום לאוהדים.

סוגיה פוליטית או לא?

 מצב האצטדיונים – רבות נכתב ודובר על מצב המגרשים בישראל, "האורווה" בפתח תקווה שאומנם משרה סוג של אווירה דרום אמריקאית אבל מצב התשתיות בה בעיקר ביציע הבטון, איך נאמר לא ממש מוצלחת. ה"קופסא" בנתניה, אשר כל אוהד מכיר את עמוד התאורה שמונע ממך לראות חצי משחק, קופות שמזכירות חלוקת מזון בעולם השלישי ועוד.  עתה אוהדי הפועל באר שבע ניצבים בפני אותה סוגיה – ראש העיר הטרי של באר שבע, רוביק דנילוביץ מעדיף לשפץ את האצטדיון הנוכחי במקום לבנות איצטדיון חדש.

תקציבי הפיתוח של האצטדיונים נמצאים בעיקר בידיה של המועצה להסדר ההימורים בספורט – הטוטו. ומי אחראי למינוי מנכל המועצה ? שר הספורט ושר הפנים… סוגיה פוליטית או לא?יתרה מכך, אצטדיונים חדשים אשר אושרו לבניה,  ושיפוץ של אחרים תקוע פעמים רבות בועדות תכנון מחוזיות ומקומיות. גופים אשר ראשי  הרשויות המקומיות או סגניהם עומדים בראשן…

 סוגיה פוליטית או לא?

 בישראל ישנו שינוי איטי אך מתמיד בגישה של האוהדים לנושא, אוהדי הפועל תל אביב נקטו קו אקטיבי מאוד בבחירות המקומיות על רקע מאבקם נגד הריסת אוסישקין ויחסו של חולדאי אליהם, והיוו גורם בפעילות השטח של "עיר לכולנו" אשר אליה חברו. יתרה מכך, שני אוהדי הפועל תל אביב חברים ברשימת התנועה למועצת העיר תל אביב.
יותר מכולם ראוי לציין את ההישג המדהים שמגיע מהצפון הרחוק. יורם ממן, איש יקר, יו"ר אוהדי קרית שמונה בשנים האחרונות, עשה מעשה, ורץ בבחירות המקומיות במקום השני ברשימת הצעירים בקרית שמונה. הרשימה זכתה לאמון התושבים בדמות שני מושבים, עמדה אשר בזכותה מחזיק כיום יורם ממן את תיק הספורט בעיר.

אני שואל את המובן מאליו, האם אוהד אשר עבר את כל התלאות ומכיר את בעיות האוהדים מכל כיוון אפשרי, יוכל לעזור ולקדם את מצבם של האוהדים בקרית שמונה מתפקידו ומעמדו החדש? מעניין מה תהיה הדינמיקה בינו לבין אנשי קרית שמונה, במצב החדש כשהאיש שייצג את האוהדים, וידע לא מעט קשיים בעבר, יעמוד בצד השני

ביום שלישי בבוקר יפתחו הקלפיות לכנסת ה -18 , לכו להצביע , לא פתק לבן, לא פתק לגלעד שליט. אני עשיתי את הבחירה האישית שלי, וכך עשו אתם .רק תבחרו עמדה, תבחרו מפלגה,  כי בניגוד למה שמספרים לנו ורוצים שנעשה, יש קשר ה ד ו ק בין הפוליטיקה למצב שלנו ביציעים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *