סצנת האוהדים גועשת ותוססת, משטרה, עולם תחתון, הפגנות מול העיריה, חזרה לליגת העל אחרי תקופה ארוכה ומה לא.
ארבע שנים תמימות שנראות כנצח בילתה הפועל באר שבע בערבות הליגה הלאומית. דבר מופלא קרה לקהל בתקופה הזו, בשנים בליגה השניה שכללו גם את המאבק בז'ינו הוא חווה התחדשות והתפתחות חסרת תקדים. בשנה הבאה ליגת העל תזכה לאחת מסצנות האוהדים המתפתחות בישראל, כזו שהרימה מועדון, פתחה חוג לבני נוער, פועלת כלכלית, זוכה לשיתוף פעולה של האגודה ובעיקר מלאת תשוקה.

גם הפועל עכו בין העולות,ולכבוד עליתה לליגת העל שני סיפורים. עוגן קורבי, זוכרים? ואת האחים עייש?החלוצים של מכבי עכו…אותה קבוצה שהייתה שותפה לאחד מהרגעים ההזוים ביותר הכדורגל הישראלי, שאני זוכר עד היום. בשנת 1991 בזמן שהובילה את הליגה הלאומית, שיחקה מול הפועל רמת גן וספגה שישיה. על אף התוצאה הגבוהה השופט דני קורן סיים את המשחק כעשר דקות לערך לפני סופו, עקב גשם סוחף… במשחק החוזר סיימו הקבוצות בתיקו אפס .
אז אכן חקוק ורשום בדפי ההיסטוריה שבעכו הייתה פעם מכבי. מעבר לפיקנטריה ההיסטורית, הקבוצה הזו נמצאת בליגה אחת עם מועדון אנגלי מפואר – וימבלדון. מה הקשר אתם שואלים? מכבי עכו, היה המועדון הראשון ותודה לאל היחיד עד היום בישראל שעברה franchising , העברת זכויות.
העברה של מועדון מעיר לעיר. זוהי תופעה בסיסית בכללי המשחק בליגות הצפון אמריקאיות, אבל באירופה, התופעה (המינורית יש לציין עד כה), הגיעה לשיאה בהעברה של מועדון הכדורגל וימבלדון למיילטון קיינס.
מועדון הכדורגל וימבלדון נוסד ב1911, זכה בגביע הליגה וב2003 החזיר את נישמתו לכר הדשא, בעקבות החלטה של בעליו להעביר את המועדון למיילטון קיינס, מנותק מהקהילה שלו. האוהדים המצידם שצפו את המתרחש, הקימו שנה לפני כן קבוצת אוהדים – מועדון כדורגל וימבלון.
בשנת 2000 עקב חילוקי דעות כספיים עם העירייה,קם יו"ר המועדון דאז ברוך אופיר ו…העביר את הקבוצה לקריית אתא. אם נשתמש במילים בוטות יותר, מכבי עכו מכרה את מקומה בליגת המשנה לקרית אתא, ועברה לשחק במקום. בתחילה זו הייתה קבוצה מאוחדת, וזמן קצר לאחר מכן נעלם שמה של מכבי עכו, ונותרה קרית אתא .
בתחילת העונה הוקמה מכבי עכו מחדש בליגה ג, וכיום היא נאבקת במחוז שלה באריות איחוד בני מג'דל כרום, מכבי בני נחף,הפועל בני מג'אר על זכות ההעפלה לליגה ב, וסמי עייש ממשיך לקרוע רשתות במכבי סקציה מעלות תרשיחא.
משטרת ישראל היא סיפור מעניין בנוגע לכדורגל, יש כל כך הרבה מה להגיד ונדמה לעיתים שכלום לא משנה, ומלבד מילים אינסופיות ותיסכול מאום לא ישתנה. בשנים האחרונות מתחת לרדאר של כולם התפתחו קשרים מעניינים בין האוהדים למשטרת ישראל. קשרים שבאו לשבור את הקשרים הגורדיים בענף, ולייצר בריתות אחרות וכיווני פעולה אחרים. במסגרת הפעולות האלו חוברו לפני משחקים רגישים קבוצות אוהדים אורחות למפקדי מגרשים, אנשי היציע הרצו לפני קורסים של מפקדי מגרשים בנוגע לתפיסת העולם של האוהדים ועוד.
לתפיסתי קשרים מסוג זה אומרים להיבחן ברגעים כמו הרגע הנוכחי. אני חייב להודות שאני מאוכזב. כל הניסיונות ליצור קשר עם משטרת ישראל ועם המשרד לביטחון פנים עלו בתוהו. דממת אלחוט. המצער הוא שבעוד כמה ימים תעלה הפועל תל אביב למשחק, והקהל שלה שוב יעמוד בפני שוטרים, אז למה לא לנסות לצנן את הרוחות. למה להמשיך להלהיט את האווירה. ניסנו, אנשי היציע ואנשים מקרב אוהדי הפועל ת"א לצנן את הרוחות על ידי זימון האוהדים לשיחה סגורה עם משטרת ישראל. דממת אלחוט. מ א כ ז ב .
בבליל המילים האינסופי אודות המשטרה, נשכחת לפעמים הבעיה המרכזית. כן שוטרים ביציע, לא שוטרים ביציע. הסדרנים טובים, לא טובים. האוהדים חייבים להיות בקשר עם המשטרה, האוהדים לא חייבים ועוד ועוד. בכל קשרינו בעבר עם המשרד לביטחון פנים והמשטרה עמדה מעל הכל הדרישה הפשוטה -תוכנית עבודה עם תאריכים. כזו שאנו דורשים מאז 2007 . רני פלק המנכ"ל הקודם של המשרד לביטחון פנים, היחיד בדרג בכיר שפעל לפיתרון העניין, הלך לביתו, יתר הגורמים מספרים לנו סיפורים אינסופיים על תוכניות. תוכנית כתובת אחת שמציגה את התהליך, לא זכינו לראות וחבל.
יאמר והנהלת מכבי נתניה הכריזו שהם מורידים את מחירי הכרטיסים במשחק הבית הקרוב.הנהלות קבוצות נוקטות בצעד זה בשנים האחרונות על בסיס קבוע. ברגע שהמועדון מאבד את יצר התחרות שלו בליגה, יורדים מחירי הכרטיסים, בעלי המועדונים גוזרים קופון יפה של יחסי ציבור וכולם שמחים. נראה אותם מורידים את המחירים בתחילת העונה. תהיו בטוחים שאם חלילה תוכנית ההתאחדות להורדת מחירי הכרטיסים לא תצא לפעול, גם לקראת סוף העונה הבאה מחירי הכרטיסים ירדו, ואני אכתוב כל כך שוב, ואתן קישור לפוסט הזה.