הפועל רמת גן שבה לליגת על אחרי כמה וכמה שנים טובות. המבחן של כל קבוצה שעולה לליגת העל הוא נעיצת יתד בה, משימה שתהיה פשוטה יותר למרבית העולות לליגת העל באופן יחסי מכיוון ששתי קבוצות יורדות וקבוצה שלישית תתמודד במבחנים מול הקבוצה שתסיים במקום השלישי בליגה הלאומית. אחד המרכיבים המשמעותיים ביותר להצלחה בהישארות בליגת העל הוא המגרש, ולהפועל רמת גן יש מגרש עם הרבה אופי. החל בעובדה שמהמגרש נתון לסאגה אינסופית בגלל מיקומו האורבני. סאגה שהטיב לכותב עליה שלמה מן בבלוג המכתש.
מגרש המכתש טומן בחובו סוגית רבות, ובדרך כלל מועדון רוצה להתקדם, בייחוד לאחר עליית ליגה, ואז אחת הפעולות הראשונות הינה בנושא המגרש הביתי. ישנה נטיה לחשוב כי מגרש מודרני וחדשני יביא קידמה על כר הדשא. במקרה של המכתש, לא מדובר בחלומות רומנטיים של הישארות המועדון במגרש מיתולוגי שעל כר הדשא שלו רצו ושיחקו גדולי הכדורגלנים במשך עשורים רבים, או לחילופין קהל הקבוצה זכה לרגעי שיא. מעבר למגרש אחר יהרוג את המועדון, ימוטט את הקהילתיות שלו מכיוון שהוא ינתק אותו משורשיו.זהו אחד המגרשים האחרונים בישראל שנטוע עמוק בלב כרך אורבני, בלב שכונת מגורים. חיבור חזק לקהילה, וטיפוח דורות חדשים של קהל להפועל רמת גן יתרחשו בדרכים שונות, אך רק בתנאי שהמכתש יישאר מגרשה הביתי של הקבוצה. בנוסף לזאת האקוסטיקה בו הינה מהטובות במגרשינו, וגם קהל קטן שאופיינו למרבית משחקי הליגות ראשונות בישראל מייצר בו אווירה טובה.(הבדיל ממגרש אחר שנמצא באותה עיר – איצטדיון רמת גן)
אכן המבנה מיושן וזקוק לשיפוץ וריענון. החל מיציע האורחים שדורש שיפוץ של השירותים והעמדת רשת גבוהה כמו במגרש בנתניה. חידוש של היציע הצפוני, כך שהמגרש יוקף ב-3 יציעים קומפקטים בניגוד לאיצטדיונים החדשים שנבנים עם שני יציעים בלבד, יהפוך את המכתש לאחד המקומות המרגשים לאוהדים בליגת העל בעונה הבאה.