כשהחלטנו להקים את ה"יציע" אחד הנושאים שעמדו על הפרק היה חוסר התקשורת בין כל הגורמים השותפים לענף הכדורגל. בייחוד חוסר היחס אל האוהדים מצד אחד, ומצד שני גם התקשורת הלקויה שמגיעה מצד האוהדים אל גורמים שונים שנובעת פעמים רבות מחוסר מידע.
חלק נכבד מפעילות האוהדים כיום נעשה בפורומים ובאתרי אוהדים, כחלק מפעילות זו מועלות גם התלונות והקשיים של האוהדים והסוגיות אשר מטרידות אותם. החוליה החסרה פעמים רבות, בייחוד בנושאים הקטנים ומהטרידים הינה הפעולה אל מול הגורם האחראי, זה שיכול להביא את השינוי.
במשך הזמן אני יכול לומר שאנחנו רואים שינוי בקרב קבוצות אוהדים שאנחנו מלווים. אפיקי פעילות שונים וחדשים מאחורי הולכים ותופסים את מקומם האפקטיבי בקידום זכויות האוהדים, דרכי פעילות שכמעט ולא היו בשימוש לפני שנתיים-שלוש.
היציע החל בעונה שעברה לפרסם בקרב חוגי האוהדים את "תיבת התלונות" ששוכללה ל"משמר האוהדים". פרוייקט שתכליתו קבלת מידע מהשטח לשם מעקב, וטיפול בסוגיות מהשטח. לדוגמא המקרים בהם ישנם קשיים מול משטרת ישראל מרוכזים לפגישות מול המשרד לביטחון פנים ומשטרת ישראל. המידע שמובא מאפשר ניתוח של מקרים, וקידום פיתרונות אמיתיים.
לפני כמה שבועות התקבלו תלונות חוזרות מצד אוהדי הפועל פ"ת והפועל ת"א אודות העומס הבלתי סביר בקופות במשחקי הבית של מכבי נתניה (שגם אוהדיה התלוננו על כך), ויתרה מכך שאוהדים לא קיבלו עודף מהקופאים. במקרה הזה הוצאנו מכתב למכבי נתניה, מכתב ראשון יצא אחרי המשחק בו התארחה בקופסא הפועל פתח תקווה, ומכתב שני אחרי המשחק של הפועל תל אביב. במקרה השני כיתבנו גם את גיל לבנוני, דובר ההתאחדות לכדורגל, והוצאנו את המכתב לתקשורת הספורט.
תגובת מכבי נתניה הגיעה לאחר המכתב השני בתקשורת , אך בעיקר במכתב תגובה חיובי ושונה ממקרים דומים בעבר, ובו ישנה לקיחת אחריות על שהתרחש. העובדה שגופי הכדורגל יודעים שיש גוף נוסף מלבד אוהדי הקבוצה שפועל בשטח למען האוהדים, ונוקט בדרכי פעולה אשר מקובלות בחברה האזרחית, אך חדשות לעולם הכדורגל, מביאות לאט לאט שינוי. לראיה, מאז שהמקרה הוצא לכלי התקשורת ונעשתה פעילות ישירה (לא בפורומי אוהדים) בדמות מכתב למועדון, לא התקבלו תלונות דומות מפי אוהדים שהתארחו במגרשה של מכבי נתניה.